Advertising Online

Tips Untuk Dapatkan Harga Borong Terbaik Di China

Sudah lebih dari 10 tahun sejak berjuta-juta syarikat di seluruh dunia mengambil kesempatan untuk mendapatkan sumber di China dan mengalihkan sebahagian pengeluaran mereka ke China. Secara teori, keuntungan yang dijangkakan sangat besar tetapi di lapangan tidak semudah itu. Banyak syarikat akan menghadapi kesukaran untuk berurusan dengan pembekal China. Saya ingat bahawa sumber adalah istilah bahasa Inggeris yang merujuk kepada amalan yang bertujuan untuk mencari, menilai dan membuat kontrak dengan pembekal barang dan perkhidmatan. Dapatkan petua untuk mengimport barang dari China

Tugas utama adalah:

  • Meningkatkan persaingan di panel pembekal yang ada untuk harga yang lebih rendah.
  • Untuk mengenal pasti pembekal baru di pasaran antarabangsa.
  • Untuk mengetahui inovasi yang ditawarkan oleh pembekal baru.

Menurut admin Servis SEO DNZ ADVERTISING, Berikut adalah beberapa petua untuk menangani sumber di China:

Gunakan Wakil Tempatan. Kawalan kualiti akan menjadi faktor utama kejayaan aktiviti penyumberan anda di China. Maka mempunyai orang tempatan yang menjangkakan masalah di China sangat penting. Eksport import di China bukanlah tugas yang mudah! Orang China mempunyai pandangan yang berbeza terhadap kualiti. Produk dengan kecacatan akan diterima oleh pembekal anda apabila pengawal kualiti akan melindungi minat anda. Atau seperti yang anda ketahui, selalu sukar untuk menyelesaikan masalah ketika anda berada jauh.

Banyak syarikat berpendapat bahawa mereka boleh berurusan dengan kilang China melalui e-mel sahaja. Mereka akan segera menyedari bahawa jauh dari yang jelas. Kesukaran utama adalah: perbezaan budaya, salah faham linguistik dan zon waktu yang berbeza. Kemudian perwakilan tempatan akan membantu anda untuk beberapa perkara seperti melancong di China atau merundingkan harga. Tetapi berhati-hatilah kerana banyak ejen cina mempunyai taraf hidup yang sangat baik kerana komisen bayangan. Untuk pejabat anda di China lebih baik mempunyai pekerja: ekspatriat dan pekerja tempatan yang anda percayai.

Bagaimana Dengan Syarikat Sumber? Ini senang dan senang kerana mereka mengurus semuanya. Anda boleh menjumpai banyak syarikat sumber di China, tetapi ada yang serius. Selalunya itulah masalah yang anda jangkakan paling sedikit yang akan menyebabkan kerosakan terbesar dan memerlukan masa dan usaha. Jangan sesekali memandang rendah kekuatan rangkaian dan hubungan di China, seorang ejen tempatan akan diminta untuk mengembangkannya.

Anda harus memperhatikan sisi gelap pembekal China. Kesalahan yang biasa dilakukan ialah mempercayai bahawa ketika anda menemui pembekal yang tepat, pekerjaan itu akan dilakukan lebih kurang. Ini mungkin baik-baik saja untuk sementara waktu tetapi pembekal tidak akan teragak-agak untuk melakukan lebih banyak perkara jika anda menjalin hubungan sejati dengannya. Pembekal yang tidak melihat pelanggannya sebentar lagi tidak akan sepenuhnya memenuhi pesanan pelanggannya dari segi kualiti atau masa.

Pengurusan Rantaian Bekalan. Pada masa kini, Internet memudahkan mencari pembekal. Alibaba, Buatan China atau laman web lain boleh membantu anda untuk tugas itu.Sumber di China adalah untuk mengenal pasti bukan sahaja satu pembekal tetapi banyak dari mereka. Di China selalu penting untuk mempunyai sumber bekalan yang berbeza sekiranya anda ingin mengelakkan risiko melihat pembekal anda terbang atau jika anda ingin menghentikan hubungan anda.Di samping itu, anda perlu mengunjungi pengurus rantaian bekalan. Sekiranya pengurus rangkaian bekalan merasakan kehadiran anda, dia akan melakukan pekerjaan yang lebih baik.

Isu Pengurusan Di China. Jangan memandang rendah masa yang diperlukan untuk menangani masalah di China. Dalam semua peringkat produksi kita menghadapi masalah, terutama pada awalnya. Seorang pakar dalam sumber akan mengetahui jenis gangguan apa yang dapat dengan cepat menjadi masalah besar jika keputusan yang cepat dan efisien tidak dibuat. Penting untuk sentiasa memerhatikan pengeluaran anda.

Di Eropah, jika tidak ada berita baru yang baik di China, ini bermaksud masalah yang sangat besar sedang berlaku. Anda mungkin perlu mengganggu pasangan anda dan meminta jadual sekiranya anda ingin mengikuti keadaan produksi anda. Di kilang-kilang Cina, keutamaan sering diberikan kepada pelanggan terbesar, kepada pelanggan baru atau rakan-rakan. Sekiranya bukan keadaan anda sekarang, anda lebih baik bertanya dan memeriksa segala-galanya untuk mencapai matlamat anda, iaitu masa penghasilan yang baik dan berkualiti.

Peristiwa. Di China adalah penting untuk bertanya terlebih dahulu siapa yang akan membayar kos yang tidak dapat diramalkan. Selalunya mereka akan meminta anda membayar penghantaran, sampel, yuran pengasapan, pembrokeran dan senarai terus dan berterusan. Sebilangan yuran ini adalah wajib tetapi selalunya mereka hanya menipu anda.

Sekiranya pembekal Cina anda mengetahui bahawa anda tidak mempunyai wakil di China, dia biasanya akan berusaha membuat anda membelanjakan lebih banyak wang untuk kos berlebihan. Anda juga mempunyai mitos sampul surat merah untuk adat istiadat di China. Kadang-kadang itu benar, tetapi berkali-kali ada yang menggunakan trik ini untuk mendapatkan sampul itu untuk mereka sendiri. Perkara ini mungkin terdengar mengejutkan tetapi bagi kebanyakan orang barat China cenderung dilihat sebagai burung merpati. Maka anda harus menunjukkan bahawa anda tahu perniagaan anda dan yang tidak akan diterima untuk ditipu.

Bagi perkongsian yang menarik, segala info yang berguna, salah satu syarikat borong china yang bertapak di Malaysia adalah BGST Resources Sdn Bhd bersedia berkongsi ilmu, pengalaman dan sebagainya untuk orang awam diluar sana.